Nescio
Startpagina
Nieuw
Biografie
Bibliografie
Artikels
Bibliotheek
Extra
Deze website
Zoeken
Links
Overzicht
Teken het gastenboek!
links
 

 

 • Pleziertrein van Nescio, een webpagina door Piet Wesselman

  "Lang geleden maakte ik bij wijze van proef een paginaatje met 'Pleziertrein' dat ik in zijn eenvoud een van de mooiste stukjes vind, en dat ik bijna niet met droge ogen kan lezen. "

  Piet Wesselman

 • Paspoort bij 't Schrijversnet
 • Een korte inleiding tot Nescio door SMC
 • Een volledige vertaling van 'De uitvreter' in het Esperanto door Michiel Meeuwissen
 • Over de auteur Nescio door Mats Beek
 • Een dossiertje over Nescio bij de digitale bibliotheek voor Nederlandse letteren
 • Zoeken naar boeken: de boekensneuper

  Een blog over het verzamelen van boeken en het kopen van boeken in antiquariaten, via internet, of waar dan ook. En wat algemeen boekennieuws. Waar vind je boeken? Hoe krijg je wat je zoekt? Lees mee met mijn zoektocht en mijn vondsten... Sneupen: snuffelen, in stilte genieten van allerlei lekkers; doelt op het zoek-, geniet- en vindproces (J.A. Brongers, ABCdarium voor de boekensneuper, p. 6)

  Hoewel deze weblog over het verzamelen van boeken in het algemeen gaat, neemt Nescio toch wel een grote rol in. Een aanrader voor alle verzamelaars.

 • Nescio's fictieve reis

  Op uitnodiging van het JRC-onderzoekscentrum, in Ispra, Italië, (Lago Maggiore) zijn in september 2004, in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie, drie kunstgeografische projecten gerealiseerd (waaronder één over Nescio) in het Museo Salvini te Cocquio-Trevisago. Een aantal van de tentoongestelde panelen zijn nu gepubliceerd op deze website.

  Het Nescio-project heeft als titel: "Nescio's fictieve reis tegen de achtergrond van de (kunstenaars-)koloniën Walden, Tames en Monte Veritŕ. De auteurs van het project zijn Jan Zeven en Nico Hemelaar. Van de kolonie Tames zijn mooie foto's en kaarten te zien, waaronder een topografische kaart van 1907.

 

Afdrukbaar Afdrukbare layout
Laat me een boodschap achterLaat me een boodschap achter

Laatste wijziging aan deze pagina: 17 november 2006

 
Een bericht versturen naar de webmaster (Bert Rodiers)